anneke wildeman

Mijn naam is Sietsia Wildeman (1964). De filosofie en toepassing van Okido yoga zijn onderdeel van mijn dagelijks leven. Het voedt mijn lichaam en geest om lekker te kunnen leven. Net zoals de natuur en in stilte verblijven, dat doen. Leven is in beweging zijn, luisteren, stil zijn, leren, onderzoeken. Leven is jezelf ontwikkelen door te ervaren.

Mijn leven staat in het teken van veranderen, groeien en flexibel zijn. Ik ben beeldend kunstenaar, natuurvoedingskok, yoga en dansdocent en ik schrijf.

Via tai-chi en aikido kwam ik in 1984 bij yoga terecht. Aikido bracht me in contact met shiatsu. Door zelf behandeld te worden en te genezen, heb ik de heilzame werking ervan ondervonden. Okido yoga kwam in 2004 op mijn pad.

Als kunstenaar-docent geef ik sinds 1995 les. Met veel plezier heb ik zowel op scholen als in centra voor kunstzinnige vorming, buurthuizen en bedrijven mensen begeleid.

In 2002 heb ik een jaar de Hokondo Shiatsu opleiding gevolgd. Een jaar later heb ik mijn diploma voor stoelmassage behaald en de opleiding allround masseur gedaan. In 2005 ben ik begonnen met de Okido lerarenopleiding in Laren. Hier vind ik een missend stukje van de puzzel. In de okido yoga komen beweging, voeding, geestelijke instelling en adem bij elkaar.

Ik heb o.a. les gehad van Aragon van Wietingen (aikido), Machteld Mager (shiatsu, www.hokondo.nl), Edwin Ransijn (www.massageinbeweging.nl), Hatsuko Kanazawa (shiatsu en yoga), Mizue Tamaki (okidoyoga, www.okidoyoga.nl), Leen Postma (okido-style yoga en helende reis, www.sacredground.nl) Koji Kunikyo (zoutloos reinigen, vastentrainingen) en Kyoko Onishi (voeding).
Ron Hagendoorn en Andrew Holmes (5Ritmes), Dina Mouton (danscoach, dansdocent, authentic movement), Sharon Usher (clowning),
Bert Dhond (permacultuur), David Leventhal en Danielle Teale (Dance for Health), Niels Gorisse (zelfvoorzienend leven, off-grid)

Ik volg de darshans en stilteretraites van Erik Hoogland, (advaita, Raman Maharshi, uit de identificatie, zelfrealisatie) en
Hans de Zeeuw (aurareading).

Go To Top