oki do yoga

Yoga betekent letterlijk verenigen. Okido Yoga is genoemd naar de Japanse meester Masahiro Oki.

Okido yoga kenmerkt zich door het versterken van je fysieke middelpunt: je hara. Het wisselt energieke en ontspannende oefeningen met elkaar af. Sommige oefeningen worden in tweetallen gedaan. Doel is om de oefeningen ook in het dagelijks leven toe te passen dus tijdens het werk, het huishouden en in je vrije tijd.

Okido yoga daagt je uit je grenzen te onderzoeken, werkt corrigerend op houding en adem, verbetert je figuur en maakt je soepel en sterk. Je leert hoe je het lichaam gebruikt in het dagelijks leven, in dynamische oefeningen, in meditatie en we doen oefeningen voor de interne organen. Okido yoga is vooral ook plezier hebben in bewegen.

Iedereen kan de oefeningen op zijn eigen niveau uitvoeren. Elke les is een beetje anders. In alle lessen wordt veel aan de basis gewerkt, aan het versterken van je midden en zakken in je bekken. Er is aandacht voor houding en adem en we doen kyoka-ho (versterkende) oefeningen. We doen veel 'kleine' oefeningen voorbereidingen op de eigenlijke asana's.
In de 70+ les ligt het tempo lager, gewrichten, adem en plezier staan daar voorop.

Oki do yoga: de uitdaging om te leven met plezier in licht en liefde en het ervaren van je levenskracht.

kyokaho

Okido Yoga leert je luisteren naar je lichaam. Het gaat om in het hier en nu te zijn. Okido Yoga is een Japanse vorm van yoga die elementen uit Zen en de martiale kunsten bevat. Door de vier pijlers van Okido Yoga: houding, adem, voeding en de relatie geest-hart, spreek je je levenskracht aan en ontdek je welke capaciteiten je hebt en hoe deze ten volle te benutten.

Ieder heeft een eigen weg en een eigen behoefte. Net zoals de natuur zijn wij voortdurend in ontwikkeling, onze behoeften veranderen. Daarom is het nodig om flexibiliteit te ontwikkelen. Ons leven is een voortdurend zoeken naar de juiste balans. Ziek zijn betekent uit balans zijn. Door verandering kun je beter worden. Elk antwoord daarbij zal komen op het juiste moment.

matjes

Cursus okido yoga

Maandag:
18.15 - 19.30 okido yoga nieuwe groep start bij 3 deelnemers
20.00 - 21.30 uur okido yoga 

Dinsdag:

09.30 - 10.30 uur 70+ jaarcursus (vol)
11.00 - 12.00 uur 70+ nieuwe groep start bij 3 deelnemers
20.00 - 21.30 uur okido yoga 

Woensdag:
09.30 - 11.00 uur okido yoga 


Je kunt je tussentijds opgeven. 

Ook is het mogelijk eerst een aantal lessen te volgen om uit te proberen of deze vorm van yoga bij je past.
Drie proeflessen kosten € 30,- voor lessen van anderhalf uur
Drie proeflessen 70+ kost € 25,-

Prijs

€ 130,- voor 10 lessen van 90 minuten 
€ 18,- voor losse lessen (90 min.)
€ 50,- voor individuele lessen van een uur
Jaarcursus 70+ € 330,- voor 36 lessen (start augustus)
In januari 2018 start een nieuwe cusrsus 70+ 18 lessen € 165,-
Lessen 70+ los €12,- 


Workshops en cursussen voor bedrijven in overleg.

Data 2018

Er is elke week les behalve tijdens de schoolvakanties (BO).
Ook geef ik les in de Oki Do Yoga Dojo in Laren. Hier kun je weekenden en weektrainingen volgen en de vierjarige docentenopleiding. www.okidoyoga.nl

In de zomer is er een aangepast programma

Betalingsvoorwaarden

Er kan op ieder moment ingestapt worden. Het cursusjaar duurt ongeveer 40 weken. De betalingsperiode is (meestal) per 10 lessen. Tijdens schoolvakantiesis er geen les. Gemiste lessen kunnen tijdens een andere les worden ingehaald. Niet gevolgde lessen worden niet gerestitueerd. Uitzondering is langdurige ziekte met doktersbewijs.

Blessures

An Bewegen in Bewust Zijn is niet verantwoordelijk voor eventuele blessures opgelopen tijdens de lessen. De deelnemers dienen hiervoor zelf verzekerd te zijn.

Go To Top